Op 7 oktober jl. vond een goed bezochte lunchbijeenkomst plaats bij Hofman Animal Care voor Enterse ondernemers die met hun bedrijven zijn gevestigd op De Elsmoat/De Vonder.

Aanleiding hiervoor was de bespreking van de voortgang van het proces met betrekking tot de realisatie van een Smart Energy Hub en de vervolgstappen. Deze lunchbijeenkomst was georganiseerd door de Werkgeverskring Enter en de gemeente Wierden.

Henk Keizer, voorzitter van de Werkgeverskring Enter, trapte de bijeenkomst af met een kijk op netcongestie en de oproep om vooral samen te kijken naar oplossingen op dit vlak voor Enterse ondernemers.

 

 

 

 

Vervolgens ging wethouder Richard Kortenhoeven onder meer kort in op de strategische waarde van de betreffende bedrijventerreinen voor de regio  Ook zijn de ondernemers geïnformeerd over de subsidieaanvraag in het kader van de Regio Deal Twente. Deze aanvraag is door de gemeente Wierden ingediend bij het Twente Board en is goedgekeurd.

Jeroen Mol en Heleen Pieloor, adviseurs bij Advies- en Ingenieursbureau bind , hebben de ondernemers meegenomen in de stappen die in de afgelopen tijd zijn gezet. Hierbij werd onder meer stilgestaan bij de gevoerde gesprekken met de ondernemers, de resultaten van het uitgevoerde haalbaarheidsonderzoek, de voor- en nadelen van een Smart Energy Hub en de actuele stand van zaken in de markt met betrekking tot netcongestie.

Door de aanwezige ondernemers werden positief kritische vragen gesteld en hier is met de kennis van nu antwoord op gegeven. De aanwezigheid van netbeheerder Enexis droeg hieraan bij, ook omdat zij een cruciale rol vervullen in het proces met betrekking tot netcongestie en de realisatie van Smart Energy Hubs.

Aan het einde van de bijeenkomst hebben bijna alle aanwezige ondernemers aangegeven deel te willen nemen in het vervolg. Of én op welke manier er voor de individuele ondernemers een business case te maken is, valt op dit moment niet te zeggen. Wel is duidelijk geworden dat er voldoende draagvlak is om deze verkenning met elkaar in te gaan. Advies- en Ingenieursbureau bind, zal in opdracht van en samen met de gemeente Wierden, hiervoor contact leggen met hen. De En(t)ergietrein is gaan rijden, we gaan met elkaar op weg naar het volgende station.

Laten we samen de trein rijdende houden!

Dank aan Hofman Animal Care voor het beschikbaar stellen van de ruimte.